BAE Systems AB i Karlskoga

Vi söker dig som vill anta utmaningen att arbeta som Service- och Supportingenjör på BAE Systems Bofors i Karlskoga. I rollen får du möjlighet att arbeta inom ett internationellt företag med närhet till både kund och produkt.

Du kommer att finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar för att uppnå de höga krav som ställs på BAE Systems produkter.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på avdelningen för utveckling inom sektionen marin. BAE Systems Bofors AB erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta arbetsuppgifter i ett högteknologiskt företag.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Service- och Supportingenjör kommer du självständigt eller i grupp arbeta med att driftsätta och underhålla produkter (57- och 40 mm marinpjäser) hos kunder runt om i världen. I arbetsuppgifterna ingår även att planera och genomföra utbildningar av operatörs- och underhållspersonal samt att genomföra inspektioner av tidigare levererade pjässystem för att identifiera underhållsbehov. Under de perioder då tjänsten inte kräver resor och närvaro hos kund förstärker du befintlig provningspersonal med konstruktionsprov, kvalificeringsprov eller leveransprov.  

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga discipliner inom utvecklingsavdelningen men också med företagets monteringsavdelning.

 Krav för befattningen

Då tjänsten under perioder kräver mycket resor, ibland upp till 4 veckor i sträck samt att det kan uppkomma akut behov av assistans ute hos kund innebär detta att du som sökande både måste ha möjligheten att med kort varsel kunna ge dig iväg till kund men också ha möjligheten till att ligga ute längre perioder i sträck.

Resdagar ca 70–150 per år.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller motsvarande med grundläggande tekniska kunskaper om elektriska och mekaniska system. Du skall hellre vara tekniskt bred än djup, då våra system är komplexa och du kommer att behöva sätta dig in i såväl elsystem som mekanik, hydraulik och programvara. Du skall kunna hantera information på ett strukturerat sätt och ha god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Erfarenhet av nedanstående är meriterande:

  • El-, mekanik-, hydraulik- och programvarukunskap.
  • Erfarenhet av tidigare service- och supportarbete.
  • Pedagogisk erfarenhet eller utbildning.
  • Praktisk erfarenhet av militära system samt underhåll.
  • Felsökningsmetodik.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att arbeta strukturerat, har mycket lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Du är nyfiken och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med härliga medarbetare. Engagemang och tekniska utmaningar är något du gillar.

Företaget har program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att utvecklas på både ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Information och ansökan

BAE Systems AB strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. BAE Systems Bofors tillämpar 6 månaders provanställning för sina tillsättningar av tjänster. Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Om BAE Systems AB

BAE Systems Bofors AB har ca 330 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Läs mer på: www.baesystems.com

Sökord: Serviceingenjör, supportingenjör, mekanikingenjör, elingenjör, hydralikingenjör, hydraliktekniker, servicetekniker, mekaniktekniker, underhållsingenjör, underhållstekniker, systemingenjör,

Om AxÖ Consulting AB

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2017/119
Kontakt
  • Olle Öijen, 0793373317
Publicerat 2017-12-12
Sista ansökningsdag 2018-01-14

Wróć do ofert pracy