Ovako

Vill du vara med och förändra världen? På Ovako kan du göra det. Brinner du för utveckling och vill vara med på Ovakos resa för att bli Europas bästa leverantör med produkter som alltid är kundens första val? Då är du rätt person för Ovako.

På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting Processingenjörer till Stål- & Valsverk samt till Rör- & Ringproduktionen i Hofors. Vi söker ingenjörer med inriktning mot såväl materialteknik som bearbetning- och maskinteknik.

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med geografisk närvaro i Europa, Nordamerika och Asien och ett stålsortiment som innefattar nischprodukter och skräddarsydda lösningar bidrar Ovako till att skapa värde för såväl kunderna som kundernas kunder. Ovakos produktion är baserat på återvunnet skrot och omfattar stång, rör och förkomponenter. Ovako finns representerat i fler än 30 länder och har försäljningskontor i Europa, Nordamerika och Asien. Under 2017 uppgick antalet anställda till 3 040.

Ovako erbjuder dig

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak. Som anställd kan du förvänta dig en fartfylld arbetsplats med god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Du har tydligt mandat och stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. I och med en omfattande kundplattform och fortsatta expansionsplaner finns det också goda utvecklingsmöjligheter om du lyckas väl i din roll.

Arbetsbeskrivning

Business unit Hofors har ca 1000 anställda och är Ovakos största site. Produktionsverksamheten omfattar ämnestillverkningen såsom stålverk, valsverk och smedja samt rör- och ringtillverkning (rörverk, ringverk och kapning).

I rollen som Processingenjör kommer du att arbeta med såväl dagliga utmaningar som med mer långsiktigt utvecklingsarbete i form av att utveckla nya och existerande processer och produkter. Huvudfokus är produktkvalitet, men arbetet kan också bestå av andra processrelaterade uppgifter såsom utredningar kring utbyte och produktivitet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och engagerad. Du är även noggrann och kommunikativ i mötet med såväl interna som externa kontakter och klarar av att arbeta både självständigt och i grupp. I rollen som Processingenjör har du dessutom en förmåga att kunna diskutera problem och utvecklingsarbete med all personal i produktionslinjen såväl som med personal på FoU och företagets interna och externa kunder.

Vi ser att du har en akademisk examen med inriktning mot materialteknik, bearbetningsteknik eller maskinteknik. Du talar och skriver obehindrat på engelska och svenska samt har goda kunskaper i Microsoft Word, Excel och Power Point. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där initiativförmåga och förmåga att tänka nytt värdesätts. Du har gärna erfarenhet av LEAN-filosofin och dess verktyg. Du är inte rädd att utmana etablerade sanningar och uttrycka din åsikt.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Processingenjör, materialteknik, maskinteknik, Ovako.

Om Ovako

Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 783 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året drygt 3 000. För mer information besök oss på: ovako.com

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hofors
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2018/128
Kontakt
  • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2018-08-24
Sista ansökningsdag 2018-09-13

Terug naar vacatures